Abazović: Najjači udarac koji smo zadali mafiji

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je jučerašnjim hapšenjem članova jednog kriminalnog klana zadat „najjači udarac“ mafiji u proteklih nekoliko godina.

Abazović je na vanrednoj pres konferenciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije ponovio da u Crnoj Gori nema nedodirljivih, kao i da hapšenje članova kavačkog kriminalnog klana ima međunarodni značaj.

Nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) Slobodanu Kašćelanu, kojeg je policija označila kao jednog od vođa kavačkog klana, određeno je zadržavanje do 72 sata.

On i još nekoliko osoba juče su uhapšeni u Kotoru.

Abazović je saopštio da su dobili pohvale međunarodnih partnera.

Crna Gora, kako je istakao, više neće biti sigurna luka za organizovani kriminal, te da će kriminalcima biti „usko u Crnoj Gori“.

„Crnogorska policija je pokazala da sama može da rešava probleme“, istakao je Abazović navodeći da smo pokazali da možemo da se bavimo mnogo ozbiljnim stvarima.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović poručio je da su krenuli odlučno u borbu protiv organizovanog kriminala.

Pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević kaže da će prioritet Uprave policije biti borba protiv kriminala i korupcije.

Navedena kriminalna grupa bila je, kaže, fokus Uprave policije dugi niz godina. Posebno je istakao ulogu Europola i kvalitetan rad Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koji je rezultirao podnošenjem krivičnih prijava protiv 14 osoba.

Poručio je da nastaviti aktivnosti, kako preventivne, tako i represivne i prema drugim kriminalnim grupama. On je saopštio da je do sada u obračunu kriminalnih grupa bilo oko 50 žrtava.

Veoma je otežano, kaže on, praćenje kriminalaca visokog ranga. Na presu je saopšteno i da je raspisana poternica za Radojem Zvicerom, prenosi RTCG.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala