Zamenik američkog ambasadora pozvan u MIP Rusije

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Zamenik šefa američke ambasade u Rusiji pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopšteno je iz ruskog Ministarstva.

Kako je saopštio dopisnik Sputnjika, zamenik ambasadora SAD Bart Gorman stigao je u MIP Rusije.

„Stigao sam u Ministarstvo na sastanak sa ruskim kolegama“, rekao je američki diplomata Sputnjiku.

Međutim, nisu objavljeni drugi detalji tog poziva.

Ranije je američki Stejt department saopštio da će ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan otputovati ove sedmice u SAD, ali će se vratiti u Moskvu „narednih sedmica“. 

Podsetimo, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je 16. aprila da je ruska strana posavetovala Salivanu da „ode u svoju prestonicu i obavi ozbiljne konsultacije“. Ruski MIP smatra da ambasadori Rusije i SAD u Vašingtonu i Moskvi treba da budu u svojim prestonicama radi analize situacije.

U poslednje vreme odnosi Rusije i Zapada nastavljaju da se ozbiljno pogoršavaju. SAD i zemlje EU nastavile su da pod raznim izgovorima uvode sankcije Rusiji. U tom kontekstu, Lavrov je ranije izjavio da Moskva nema odnose sa Evropskom unijom kao organizacijom, jer ih je uništio Brisel. Situacija nije ništa bolja ni u američkom pravcu. Nedavno je ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov pozvan u Moskvu na konsultacije da bi se analiziralo šta treba raditi i kuda krenuti u kontekstu odnosa sa Vašingtonom. Kasnije je saopšteno da se ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov, najverovatnije, neće skoro vratiti u Vašington

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala