Zaharova Pragu: Ultimatume ostavite za diskusije u NATO, sa nama takav ton nedopustiv

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Ultimatume ostavite za diskusije u NATO, s nama je takav ton nedopustiv, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom saopštenja češkog Ministarstva spoljnih poslova o tome da Rusija sutra do podneva mora da vrati proterane češke diplomate ili će se broj diplomata u ruskoj ambasadi simetrično smanjiti.

Dodala je i da se čini, po izjavama nekih čeških političara, da nastoje da Kafku pretvore u stavrnost.

Ona je dodala da će sutra u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije biti nastavljen razgovor sa češkim ambasadorom u Moskvi.

Podsetimo, premijer Češke je 17. aprila saopštio da Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata.

Sledećeg dana objavljene su recipročne mere Rusije. Ambasador Češke u Moskvi Viteslav Pivonka pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde je obavešten da je 20 zaposlenih u češkoj ambasadi proglašeno za persone non grata i da oni moraju da napuste Rusiju u roku od 24 sata.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova naglasilo je da su izjave o umešanosti ruskih obaveštajnih službi u eksploziju u Vrbjetici apsurdne, neosnovane i izmišljene.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala