Objavljen snimak hapšenja Slobodana Kašćelana, navodnog vođe kavačkog klana /video/

© AP Photo / Risto BozovicSpecijalci crnogorske policije
Specijalci crnogorske policije - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Policija je u utorak uveče uhapsila u Kotoru navodnog vođu kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana. Ovu inforamciju ubrzo je potvrdio i potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, a policija je objavila snimak hapšenja.

Abazović je pozdravio akciju policije i kazao da je to najveći uspeh, jer je kako ističe, reč o kriminalnim grupama koje imaju regionalni značaj.

"Moje čestitke nastavljamo i dalje. Ruka pravde je krenula", saopštio je Abazović novinarima nakon konferencije Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Tvrdi da, ako ne bude opstrukcija, da će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom.

“Obećali smo građanima da mafija neće vladati Crnom Gorom i to se ostvaruje”, kazao je Abazović i dodao da, ako ih neko ne spreči u tome - to će i biti činjenica.

Abazović je naveo da je nova vlada obećala da će borba protiv organizovanog kriminala biti prioritet. Nije žalio da otkriva detalje akcije.

“Ja ne bih želeo da ulazim u detalje, jer akcija nije zvaršena”, kazao je Abazović.

Ističe i da je ovo tek početak, jer kako dodaje, ruka pravade do tih ljudi do sada nije stizala.

“Akcija se nastavlja u narednim satima i danima, imaćemo jasniju sliku oko značaja slučaja”, kazao je Abazović, preneo je portal RTCG..

Kako su ranije javile Vijesti, pozivajući se na neimenovani izvor uključen u istragu, Kašćelan je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu, koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora,

Kako se dodaje, uhapšene su još najmanje četiri osobe.

Prema informacijama Vijesti, Kašćelan i trojica navodnih pripadnika te kriminalne grupe uhapšeni su u Kotoru, a jedan u Pljevljima.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa kavačkog klana, pored Radoja Zvicera.

Iz Uprave policije Crne Gore sinoć nisu objavili zvanično saopštenje o detaljima hapšenja, a jutros je objavljen snimak akcije hapšenja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala