Srpkinje idu na Svetsko prvenstvo!

© Foto : Rukometni savez SrbijeRukometašice Srbije
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo posle pobede u drugom meču baraža rezultatom 32:25.

Srpski tim, predvođen selektorom Urošem Bregarom, slovenačkim rukometnim trenerom, prethodno je slavio na gostovanju sa 26:19.

Srpkinje su sjajno igrale, vodile su tokom cele utakmice i obezbedile su sasvim zaslužen plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji, od 1. do 19. decembra ove godine.

Najefikasnije u ekipi Srbije bile su Dragana CvijićKatarina Krpež Sležak sa po sedam golova, dok su Jelena LavkoJovana Kovačević upisale po četiri pogotka. 

Na drugoj strani, Barbora Lanč je upisala šest golova, a Karin Bujnočova četiri.

Srbija je odlično otvorila duel, golom Cvijićeve, ali je tek u finišu poluvremena stigla do osetnije prednosti, posle pogotka Lavko za 10:7.

Slovakinje su uspele da uhvate priključak, na veliki odmor se otišlo sa 13:12 u korist Srbije, a meč je prelomljen serijom od 6:0 srpskog tima za 22:15.

Ekipa selektora Bregara je u nekoliko navrata imala i devet golova prednosti, ali je na kraju duel završen sa sedam golova razlike, koliko je bilo i u Slovačkoj.

► „Veseli se, srpski rode“, „Vidovdan“; Danica Crnogorčević podržala patriotizam Srpkinja /video/

► Jedna je majka – Dragan iz Francuske je izabrao Srbiju! /foto, video/

► Suspendovana Kubanka uzela pasoš Srbije, ali izabrala Tursku i Erdogana

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala