SAD: Policija ubila 16-godišnju Afroamerikanku

© AP Photo / John LocherPolicija na mestu pucnjave u Las Vegasu
Policija na mestu pucnjave u Las Vegasu - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Policija u Kolumbusu, glavnom gradu američke države Ohajo, ubila je 16-godišnju Afroamerikanku nakon intervencije po prijavi da je nožem nasrnula na dve devojke, prenosi Rojters.

Članovi porodice identifikovali su ubijenu devojku kao Makiju Brajant, staru 16 godina.

Hejzel Brajant, žena koju je "Kolumbus Dispeč" identifikovao kao devojčicinu tetku, rekla je za taj list da je tinejdžerka živela u hraniteljskom domu i da je tragičnom događaju prethodila njena svađa sa nekim u ovoj ustanovi.

​Policijski snimak pokazuje haotičnu scenu na travnjaku ispred kuće, jednu devojku kako zamahuje nožem na drugu, koja je pala na leđa, da bi zatim krenula na drugu devojku, koja se srušila na parkirana kola. Policajac je tada otvorio vatru.

Hejzel Brajant tvrdi da je njena nećaka bacila nož koji imala u ruci pre nego što ju je policajac više puta ustrelio.

​Lokalni mediji su izvestili da se grupa demonstranata okupila u blizini kuće u jugoistočnom predgrađu Kolumbusa gde se dogodila pucnjava.

Gradonačelnik Kolumbusa Endrju Ginter potvrdio je pucnjavu i saopštio na Tviteru da je jedna mlada žena tragično izgubila život.

On je rekao da su policajci na telu imali kamere koje su snimile incident i zamolio za strpljenje pošto je Biro za kriminalističku istragu iz Ohaja (BCI) otvorio istragu, nakon čega će se znati više detalja o slučaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala