Ruski senatori: Predlog Zelenskog Putinu – glumatanje

CC BY 4.0 / Administraciя Prezidenta Ukrainы / Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na položajima Oružanih snaga Ukrajine u Luganskoj oblasti
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na položajima Oružanih snaga Ukrajine u Luganskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Ruski senatori su reagovali na poziv ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da se sastanu u Donbasu, ističući da se radi o „glumatanju“ i pozvali su Zelenskog da se ne igra praznim rečima.
„Za početak, Zelenski mora da u potpunosti prestane sa napadima i da ukine ekonomsku blokadu Donbasa, ako mu je toliko stalo do ljudi koji tamo žive. A u međuvremenu, njegovi visokoparni prazni govori promašuju cilj i nemaju nikakvog smisla“, napisao je ruski senator Aleksej Puškov na Telegramu.

Takođe je ocenio obraćanje Zelenskog kao „slabo i prazno“ i podsetio da u Kijevu „maštaju da očiste Donjecku i Lugansku narodnu republiku“.

Sličnog je mišljenja i ruski senator sa Krima, član Međunarodnog komiteta Saveta federacije Sergej Cekov.

 „Sam nastup Zelenskog je visokoparan sa divljenjem samom sebi zbog izrečenog, nekakvo glumatanje. On ističe svoju neustrašivost i potpunu udubljenost u sukob u Donbasu – i tu pokazuje ili potpuno neznanje o tome od čijih ruku ginu ljudi, ili potpuno licemerje“, rekao je Cekov Sputnjiku.

Kako je istakao, Zelenski je pokazao svoju nesposobnost ili nedostatak želje da okonča rat u Donbasu i sada pokušava da prebaci odgovornost na ruskog predsednika, populistički predlažući sastanak.

„Teško da je potrebno reagovati na još jedan glumački nastup. Mogu samo da žalim narod Ukrajine zbog takvog lidera zemlje“, zaključuje senator.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu „u bilo kom delu ukrajinskog Donbasa, gde se vodi rat“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala