Rusija: Registracija vakcine „Sputnjik lajt“ najverovatnije u maju

© Foto : Press-služba NII эpidemiologii i mikrobiologii im. N.F. Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik lajt"
Vakcina protiv kovida Sputnjik lajt - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Vakcina „Sputnjik lajt“ može biti registrovana u maju i planirano je da se do kraja godine proizvede više od 30 miliona doza vakcine mesečno, izjavio je ministar za trgovinu i industriju Rusije Denis Manturov.
„Polazimo od pretpostavke da će biti registrovana u maju, možda i ranije. Mislim da ćemo moći do kraja godine dostići obim proizvodnje veći od 30 miliona doza mesečno“, rekao je Manturov.
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Završena druga faza ispitivanja vakcine „Sputnjik lajt“

On je dodao da međunarodni otpor ruskim vakcinama ima politički karakter, dok Rusija nikada nije imala ništa protiv stranih vakcina.

Ranije je premijer Mihail Mišustin rekao da će nakon svih potrebnih procedura ova vakcina biti uključena u program vakcinacije. Prema rečima ministra zdravlja Rusije Mihaila Muraška, vakcina „Sputnjik lajt“ se može nadalje koristiti za revakcinaciju.

Centar „Gamaleja“ je 29. marta predao zahtev za registraciju vakcine protiv virusa korona „Sputnjik lajt“. Ona predstavlja prvu komponentu vakcine „Sputnjik Ve“ i prema rečima direktora Centra „Gamaleja“ Aleksadra Gincburga, vakcina će pružiti zaštitu u trajanju od četiri ili pet meseci i smanjiće mogućnost da osoba oboli od teškog oblika korone.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala