Putin: Nova vrsta sporta za sitne šakale – „kačiti“ se za Rusiju

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putintin
Predsednik Rusije Vladimir Putintin - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Neprijateljske akcije protiv Moskve ne prestaju, pojedine zemlje su od toga napravile „novu vrstu sporta“, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Neprijateljske akcije protiv Rusije takođe ne prestaju. U pojedinim zemljama su uveli gadan običaj: iz bilo kog razloga, a najčešće bez ikakvog povoda da se kače za Rusiju. To je neka nova vrsta sporta, ko će reći nešto glasnije“, smatra Putin.

Prema njegovim rečima, kao odgovor na to Moskva se ponaša suzdržano i skromno.

„Često uopšte ne odgovaramo ne samo na neprijateljske akcije, nego i na otvoreni bezobrazluk“, konstatovao je ruski lider.

Prema rečima ruskog lidera, pojedine zemlje „peckaju“ Rusiju, a druge ih imitiraju. Njih je Putin uporedio sa junakom „Knjige o džungli“ Radjarda Kiplinga – šakalom Tabakijem.

„Bez ikakvog razloga se kače za Rusiju te tu, te tamo. Naravno, oko njih odmah, kao oko Šir Kana, vrte se svakakvi sitni Tabaki. Sve kao kod Kiplinga. Zavijaju da odobrovolje svog gospodara“, rekao je ruski lider.

Putin je naglasio da Rusija želi da ima dobre odnose sa svim učesnicima međunarodne zajednice, ali vidi šta se dešava u pravom životu.

Rusija će uvek pronaći način da odbrani svoj stav i svoje interese pred zemljama koje biraju egoističan i visokoparan ton.

„Rusija ima svoje interese koje branimo i koje ćemo braniti u okviru međunarodnog prava, kao što to čine i druge zemlje sveta. A ako neko odbija da razume tu očiglednu stvar, bira egoističan i visokoparan ton, Rusija će uvek pronaći način da odbrani svoj stav“, rekao je lider Rusije.

On je naglasio da je smisao i sadržaj politike Rusije na međunarodnoj areni u osiguravanju mira i bezbednosti radi blagostanja svojih građana i stabilnog razvoja zemlje.

„Međutim, izgleda da su svi, nažalost, navikli na praksu politički motivisanih, nezakonitih sankcija u ekonomiji, na grube pokušaje pojedinih da silom nameću svoju volju drugima“, konstatovao je ruski lider.

Putinovo obraćanje Federalnoj skupštini i poruke koje je ruski predsednik u njemu poslao bile su tema emisije „Svet sa Sputnjikom“:

Putin poručio: Ko provocira Rusiju — zažaliće kao nikada do sada /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala