Pratite na Sputnjiku „obraćanje novog doba“: Putin u 11 sati pred Federalnom skupštinom Rusije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin obraća se Federalnoj skupštini
Ruski predsednik Vladimir Putin obraća se Federalnoj skupštini - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Tačno u podne po ruskom vremenu (11 sati po srednjoevropskom) predsednik Rusije Vladimir Putin će se obratiti Federalnoj skupštini – poslanicima Državne dume i senatorima Saveta Federacije. Kako se očekuje, ovo će biti jedno od najvažnijih obraćanja ruskog lidera do sada. Na sajtu Sputnjika možete uživo pratiti ovaj događaj.

Teme obraćanja, tradicionalno, Kremlj ne najavljuje. Ipak, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je da će biti „postkovidno“ – posvećeno izlasku iz krize i merama podrške. Tu su glavne dve oblasti: socijalna sfera i infrastrukturni projekti.

Tradicionalno, Putin će prokomentarisati i međunarodnu politiku: eskalaciju napetosti u odnosima sa SAD, situaciju u Donbasu, proterivanje ruskih diplomata i nove sankcije.

Predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko očekuje da ruski lider formuliše novi sistem koordinata i današnji govor je nazvala „obraćanjem novog doba“ – najvažnijim političkim i društvenim događajem u ovoj godini.

Događaj se održava u centralnoj izložbenoj sali „Manjež“. Kako je saopšteno, akreditovano je oko 450 predstavnika medija. Svi senatori, poslanici, novinari morali su tri puta da urade PCR test kako bi mogli danas da budu tu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala