Peskov: Moskva i Minsk ─ meta stalnih napada drugih zemalja

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Moskva i Minsk predstavljaju metu stalnih napada drugih zemalja, predsednik Rusije Vladimir Putin je u svom obraćanju parlamentu govorio o neprijateljskoj politici sa kojom se suočavaju Rusija, Belorusija i druge države, ali samo nekolicina jo može dati dostojan otpor, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Glavno je što je u svom godišnjem obraćanju ruskom parlamentu predsednik tome posvetio veliku pažnju. I upravo time je predsednik Putin odlučio da demonstrira ono što se, verovatno, naziva neprijateljskom politikom. Sa tom neprijateljskom politikom suočava se i Belorusija, suočava se i naša zemlja i mnogo drugih zemalja“, rekao je Peskov za televiziju „Belorusija 1“.

Međutim, „samo nekolicina zemalja je zaista sposobno i može na adekvatan način da pruži otpor takvim pojavama“, primetio je portparol Kremlja.

„Mi i posebno – Belorusija i Rusija, i zajedno predstavljamo stalnu metu i objekat napada iz drugih zemalja. Stoga, zapravo, samo treba da se naviknemo da živimo u državi sa takvom spoljnom pretnjom, u stanju kada je spoljno okruženje agresivno i neprijateljski raspoloženo. A ranjivost Moskve ili Minska, naravno, povećava opasnost za drugu zemlju. To je apsolutno nesporno“, naglasio je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala