Iz Beograda kreće trka – do Banjaluke

© Sputnik / Lola ĐorđevićNa Adi Ciganliji se nalazi najsavremenija biciklistička staza dužine 11,2 km koja vodi oko Savskog jezera.
Na Adi Ciganliji se nalazi najsavremenija biciklistička staza dužine 11,2 km koja vodi oko Savskog jezera. - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
U četvrtak će se na Trgu republike u Beogradu održati svečano otvaranje 15. Međunarodne biciklističke trke Beograd–Banjaluka, nakon čega je predviđen start prve etape.

Trka će ove godine trajati četiri dana, od 22. do 25. aprila, i podeljena je u četiri etape: Beograd–Šabac, Obrenovac–Bijeljina, Bijeljina–Vlasenica i Prijedor–Banjaluka.

Prema programu, trka će startovati u četvrtak, 22. aprila, u 12 sati u Beogradu, odakle će karavan od 25 ekipa iz 35 zemalja sveta krenuti do Šapca. Druga etapa startuje iz Obrenovca do Bijeljine. Treća etapa polazi iz Bijeljine, preko prolaznog cilja u Šekovićima, a završava se u Vlasenici. Četvrta etapa startuje iz Prijedora, kroz prolazni cilj u Gradišci i biće završena u Banjaluci 25 aprila.

© Foto : Sputnjiku ustupila Ustanova za unapređenje ekonomske, naučno-tehničke, kulturne i sportske saradnje između Republike Srpske i Republike SrbijeNajava Biciklističke trke Beograd – Banjaluka
Iz Beograda kreće trka – do Banjaluke - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Najava Biciklističke trke Beograd – Banjaluka
Učestvuju čuveni biciklistički timovi. Ispostavilo se da je interesovanje najvećih svetskih timova ove godine ponajveće, te svakako treba izdvojiti timove iz Španije, Italije, Nemačke, Paragvaja, Rusije, Poljske, Kazahstana, Sjedinjenih Američkih Država, a tu su i nacionalni timovi Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je ova petnaesta trka po redu, biciklistička trka označena prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga. Kuvalja je takođe naglasio da za lokalne zajednice kroz koje etape prolaze, trka više nema samo sportsku već i ekonomsku i turističku dimenziju. Šabac, Obrenovac i Prijedor će ove godine prvi put u istoriji trke biti etapna mesta.

Pokrovitelji ovogodišnje trke su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Više od 30 medijskih kuća iz zemlje i inostranstva pratiće ovogodišnju trku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala