Kremlj: „Crvene linije“ za Rusiju ─ mešanje u njene stvari i vređanje zemlje

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Mešanje u unutrašnje stvari Rusije, uključujući izbore ili druge političke procese, kao i uvrede i narušavanje ekonomskih interesa predstavljaće „crvene linije“ za Moskvu o kojima je govorio ruski predsednik Vladimir Putin tokom obraćanja Federalnoj skupštini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Što se tiče 'crvenih linija', one su očigledne. Pre svega, to su naši nacionalni interesi, interesi naše spoljne i unutrašnje bezbednosti u pogledu sprečavanja nečijeg mešanja spolja, bilo da su to naši izbori ili drugi unutarpolitički procesi. To je i sprečavanje uvredljivog razgovora sa našom zemljom, kao i sprečavanje narušavanja ekonomskih interesa naše zemlje“, rekao je on za radio „Komsomoljska pravda“.

S tim u vezi, Peskov nije precizirao kome je konrektno Putin uputio upozorenje o nedoputivosti prelaska tih linija.

Ruski lider je ranije u godišnjem obraćanju Federalnoj skupštini ukazao na činjenicu da je „kačenje za Rusiju“ postalo nova vrsta sporta

Kako je rekao, Rusija ima svoje interese koje brani i koje će braniti u okviru međunarodnog prava, kao što to čine i druge zemlje sveta, a ako neko odbija da razume tu očiglednu stvar, bira egoističan i visokoparan ton, ona će uvek pronaći način da odbrani svoj stav. On je upozorio sve zemlje da ne prelaze „crvene linije“ u odnosima sa Rusijom.

Putinovo obraćanje Federalnoj skupštini i poruke koje je ruski predsednik u njemu poslao bile su tema emisije „Svet sa Sputnjikom“:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala