Izetbegovićeva SDA traži sankcije za Dodika

© Youtube/Reki1Stranka demokrtaske asocijacije
Stranka demokrtaske asocijacije  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Bošnjačka SDA pozvala je zelje članice Upravnog odbora Veća za implementaciju mira da uvede sankcije srpskom članu i predsedavajućem BiH Miloradu Dodiku zbog, kako navode, secesionističkih pretnji.

Ta stranka smatra da je krajnje vreme da Veće prestane da uzmiči pred, kako kažu, "političkim siledžijstvom, kao i da sankcionisanjem propagatora secesionizma, spreči destabilizaciju u zemlji", prenela je Fena.

Oni su pozvali Veće da, u skladu sa svojim mandatom, uvede sankcije Dodiku, koji je i predsednik najuticajnije vladajuće stranke u Republici Srpskoj i BiH, zbog, kako navode, secesionističkih pretnji kojim ugrožava Dejtonski mirovni sporazum.

SDA Dodika optužuje da već duži vremenski period "deluje direktno protiv stabilnosti i mira u Bosni i Hercegovini i usporava i blokira reformske procese".

"Njegove stalno ponavljane izjave, kojima preti secesijom Republike Srpske i rušenjem Dejtonskog mirovnog sporazuma, praćene blokadom institucija, onemogućavaju preko potrebni politički i društveni dijalog kojim bi trebalo da se ubrzaju integracijski procesi u korist svih građana i naroda u BiH", saopšteno je iz SDA.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala