Dodik: Sa državnim vrhom Srbije sutra o značajnim projektima

© Tanjug / ZORAN ZESTICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Pratite nas
Državni vrh Srbije boraviće sutra u Banjaluci, a srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da će sa njima razgovarati o realizaciji značajnih projekata.

"U posetu dolaze predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić. U kontinuitetu održavamo sastanke Saveta za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama i razmatramo dosadašnje rezultate i projekte koje smo realizovali, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da Republika Srpska i Srbija imaju dobre odnose, kao i da će biti održani posebni sastanci na kojima će biti reči o realizaciji budućih projekata.

"Razgovaraćemo i o tome kada će početi radovi na izgradnji hidroelektrane "Buk bijela" i još dve hidrocentrale na reci Drini. Biće reči o izgradnji aerodroma u Trebinju gde su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbedila novac iz budžeta, nakon čega su Bošnjaci podneli prijavu Ustavnom sudu BiH da bi proces usporili", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Dodik je naglasio da će biti reči i o epidemiološkoj situaciji, snabdevanju gasom, izgradnji dela auto-puta do Rače.

"Srbija od Kuzmina već gradi deonicu. Obećanje postoji da će pomoći izgradnju auto-puta od Rače do Bijeljine. Sve su to velike teme, a sa delegacijom Srbije razgovaraće naši značajni ljudi", rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On je podsetio da je jedan od značajnijih dogovora Srpske i Srbije zajedničko obeležavanje događaja iz istorije srpskog naroda.

"Zajednički smo uveli praznik kojim se u septembru obeležava naša zastava, a finalizujemo dogovor da školski program iz grupe nacionalnih predmeta bude identičan. To govori o tome koliko smo se odmakli od onih koji su tražili da istorija BiH bude napisana za sve narode, iako je potpuno različita", naveo je Dodik.

Podsetio je da će Vučić primiti i Ključ Grada Banjaluka, koji mu je, kako je rekao, dodeljen na predlog SNSD-a, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala