UEFA „seče“ – da li ćemo u petak dobiti prvaka Evrope?

© Tanjug / ZORAN ZESTICKilijan Mbape
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Na pomolu je presedan u Ligi šampiona, s obzirom na to da Evropska kuća fudbala (UEFA) razmatra opciju da okonča aktuelnu sezonu u polufinalu i da za prvaka Starog kontinenta proglasi Pari Sen Žermen.

Razlog je taj što su Real, Čelsi i Mančester siti odlučili da pristupe Superligi, i zbog toga UEFA razmišlja da ih drakonski kazni - eliminacijom, dok bi Pari Sen Žermen, kao jedini koji je ostao veran pomenutom takmičenju prigrlio „ušati pehar“.

Jednostavno, to bi bio jedan od modela žestokog odgovora Evropske kuće fudbala da stane na put klubovima koji su rešili da joj zabiju „nož u leđa“.

​Takvu mogućnost najavio je predsednik Fudbalskog saveza Danske i član Izvršnog odbora UEFA Jasper Meler, koji nema dilemu oko toga da Real Madrid, Mančester siti i Čelsi moraju da budu izbačeni.

„Pomenuti klubovi moraju da budu izbačeni i očekujem da će se to desiti u petak“, najavio je Meler.

Sve ovo zaista zvuči nestvarno, neverovatno, ali s obzirom na to šta se sve izdešavalo poslednjih dana, jasno je da su sve opcije u igri i da bi PSŽ mogao u petak da bude i zvanično promovisan u novog šampiona Starog kontinenta.

Takođe, spekuliše se da bi Porto, Dortmund i Bajern, timovi koji su eliminisani u četvrtfinalu, mogli da zamene Real, Mančester siti i Čelsi. UEFA je na potezu, sačekajmo petak...

► „Bogati kradu ono što je narod stvorio, neću da ćutim, ako ovo prođe – kraj!“

► Slovenac nije birao reči za „bivšeg“ kuma: „Branio sam ratne zločince, ali ovo nikada niste videli“

Premijer Velike Britanije objavio rat pohlepnim milijarderima

► Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala