Španska policija uhapsila jednu od najvećih kineskih bandi

© AFP 2023 / Josep LAGOŠpanska policija
Španska policija - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Najmanje 65 osoba, većinom kineskih državljana, uhapšeno je u okviru akcije španske policije kojom je rasturena jedna od najvećih kriminalnih bandi koja je uzgajala kanabis i krijumčarila ga širom Evrope, saopštila je policija.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju državnih i katalonskih regionalnih policijskih organa, hapšenja su sprovedena u više španskih gradova, Portugaliji i Holandiji, prenosi AP.

Policija je identifikovala kriminalnu grupu kao "Bandu Fuđena", čime se aludira na istočnu kinesku pokrajinu odakle potiču dve glavne porodice, koje su formirale bandu.

Grupa je uglavnom delovala iz baze u Barseloni, na severoistoku Španije, prenosi AP.

Više od 350 pripadnika bezbednosnih snaga, uz pomoć Evropola, pretresli su 29 velikih skladišta i druge lokacije u Barseloni, Taragoni, Ovijedu, Hihonu i Bilbau, kao i privatne rezidencije u Portugaliji i Holandiji

Policija navodi da je otkriveno 13 plantaža u zatvorenom prostoru, sa skoro 40.000 stabljika marihuane, čiji bi ubrani pupoljci mogli da budu prodati za šest miliona evra na evropskom tržištu.

Inspektor katalonske policije Toni Saljeras rekao je da se protiv ove grupe vodi istraga i zbog otmica i drugih zločina počinjenih zbog sukoba sa drugim domaćim i stranim kriminalnim grupama radi uspostavljanja kontrole nad proizvodnjom i prodajom marihuane.

On je dodao da kineske vlasti pružaju pomoć u sprovođenju istrage o mogućoj trgovini ljudima i pranju novca, zločinima koji se dovode u vezu sa delovanjem bande.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala