Rusija uručila protestnu notu Ukrajini - moguće proterivanje još jednog diplomate

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva inostranih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Rusija ima pravo da odgovori na proterivanje ruskog diplomate iz Ukrajine, saopštili su u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.
„Uzimajući u obzir situaciju, MIP Rusije ne smatra proterivanje ruskog diplomate iz Ukrajine simetričnom merom i ima pravo da preduzme korake prema jednom od diplomata ambasade Ukrajine u Moskvi“, navodi se u saopštenju.

Ruski spoljnopolitički resor je saopštio da „izražava odlučni protest zbog još jednog neprijateljskog koraka ukrajinske strane“.

„Optužbe na račun ruskog diplomate su izmišljene i neosnovane. On se nije bavio stvarima koje izlaze iz okvira diplomatske funkcije“, saopštili su u resoru.

Oni su skrenuli pažnju da je „Kijev pokušao da predstavi pismenu notu o proterivanju savetnika ambasade Rusije kao simetrični odgovor na usmeno objavljivanje o nepoželjnom boravku na teritoriji Rusije konzula Generalnog konzulata Ukrajine u Sankt Peterburgu“.

„Ovakav pristup je apsolutno nedopustiv. Ukrajinskom konzulu je bilo savetovano da napusti Rusiju, nakon što je bio uhvaćen na delu tokom vršenja ilegalne radnje. On je pokušao da kupi tajnu bazu podataka ruskih bezbednosnih organa koja sadrži lične podatke o privatnim licima“, naglašeno je u MIP Rusije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala