Rogozin: Prvi modul ruske orbitalne stanice biće gotov 2025. godine

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor ruske državne korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin
Generalni direktor ruske državne korporacije Roskosmos Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Prvi modul nove ruske orbitalne stanice biće spreman za lansiranje 2025. godine, a radi se o Naučno-energetskom modulu koji je ranije bio predviđen za Međunarodnu svemirsku stanicu, saopštio je šef „Roskosmosa“ Dmitrij Dogozin.
„Već se radi na prvom glavnom modulu za novu rusku orbitalnu službenu stanicu. Raketno-kosmička korporacija 'Energija' dobila je zadatak da osigura da modul bude spreman za lansiranje u ciljanu orbitu 2025. godine“, napisao je Rogozin na Telegramu.

Šef „Roskosmosa“ je priložio i video koji prikazuje radove u korporaciji „Energija“ na stvaranju Naučno-energetskog modula

Raketno-kosmička korporacija „Energija“ pravi Naučno-energetski modul od 2012. godine. Prvobitno je pretpostavljano da će modul biti napravljen do 2015. godine, ali to se nije desilo.

Prema otvorenim izvorima, letački korpus modula sastavlja se od 2017. godine, a 2018. godine je započeto sa kopnenim testiranjima. 

Ranije je Rusija najavila da će se povući iz projekta Međunarodne svemirske stanice (MSS) za četiri godine i da će početi da stvara novu nacionalnu orbitalnu stanicu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala