Vasin Efes rastužio Tristana, a Lučića i Trinkijerija – crveno-bela dvojka! /video/

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Vasilije Micić
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Vasilije Micić, srpski reprezentativac, pobedom Anadolu Efesa startovao je plej-of Evrolige protiv Real Madrida rezultatom 90:63, dok je Milano u dramatičnom finišu, košem u poslednjoj sekundi, rastužio Andreu Trinkijerija i Vladimira Lučića – 79:78.

Srpski plejmejker nije odigrao dobar meč, zaradio je i povredu, a za 24 minuta na parketu upisao je sedam poena uz pet asistencija.

Šest minuta pre kraja meča je dobio udarac posle čega je jedva izašao sa terena i nije se više vraćao u igru.

U njegovom odsustvu ulogu prve violine turske ekipe preuzeo je Rodrig Buboa sa 19 poena, Sanli Sertač je dodao 16, a Šejn Larkin 14.

Na drugoj strani, Trej Tompkins je imao 13 poena, Valter Tavares je dodao deset, dok se Tristan Vukčević nije upisao u strelce i za 12 minuta u igri upisao je samo dva skoka.

U drugoj utakmici večeri viđena je velika borba između Milana i Bajerna, a pobedu je na kraju odnela italijanska ekipa – 79:78.

Srpski košarkaš Vladimir Lučić nije imao najbolje veče, iz igre je šutirao 1/6, ali i pored toga Bajern je bio u kontroli tokom većeg dela meča.

Izabranici Andree Trinkijerija u drugoj četvrtini imali su i 19 poena prednosti, ali od početka drugog perioda igre Milano je topio zaostatak.

Ekipa Etorea Mesine u poslednjoj četvrtini potpuno se vratila u meč, te je na početku poslednjeg minuta rezultat bio 74:74.

Odgovornost je preuzeo iskusni Ćaćo Rodriges pogodivši trojku za +3, 77:74. Ipak, u narednom napadu Boldvin je pogodio dva bacanja, te je na 33 sekunde do kraja rezultat bio 77:76.

Milano nije iskoristio napad, te je na devet sekundi do isteka vremena lopta pripala klubu iz Minhena. Džejms Gist, bivši igrač Zvezde i Partizan, fauliran je na 1,2 sekunde do kraja i pogodio je oba slobodna bacanja – 77:78.

Etore Mesina je pozvao tajm-aut na kom je, ispostaviće se, nacrtao sjajnu akciju. Lopta je išla ka Zeku Ledeju koji je iz teške pozicije naslonio loptu na tablu i Milano je na čudesan način pobedio.

View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ledej sa 17 poena, Rodriges je ubacio 13, Panter 11, a Dilejni 10 poena. Vladimir Micov na terenu je proveo 16 minuta i postigao je osam poena. Kod Bajerna bolji od ostalih bio je Di Džej Sili sa 23 poena.

Drugi meč u seriji igra se za dva dana u Milanu, a plasman na Fajnal for obezbediće ekipa koja dođe prva do tri pobede.

► „Lovac na naciste“ reagovao zbog Nurkića i Pavelićeve džamije: „Ako je hteo da podrži ustaše...“

► Divac uz Džordana – za večnu slavu preminulih legendi

► Srce je poslalo u penziju vernog Popovičevog vojnika koji nije dočekao prsten

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala