Mediji: Američki ambasador u Moskvi ipak ide na konsultacije u Vašington

© AP Photo / Susan WalshZamenik američkog državnog sekretara Džon Saliven
Zamenik američkog državnog sekretara Džon Saliven - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Američki ambasador u Moskvi Džon Salivan vratiće se ove nedelje u Vašington, piše portal „Aksios“, pozivajući se na predstavnika Stejt departmenta.
„Ambasador Salivan će se ove nedelje vratiti u SAD kako bi se video sa porodicom i sastao sa članovima nove administracije sa kojima nije imao mogućnosti da se konsultuje od kad je pristao da nastavi službu na toj funkciji na neodređeno vreme“, rekao je predstavnik Stejt departmenta.

Po njegovim rečima, Salivan će se „vratiti u Moskvu u narednim nedeljama“.

Ranije je „Aksios“, pozivajući se na neimenovane izvore, pisao da Salivan nema nameru da napusti Rusiju, bez obzira na preporuke ruskog Ministarstva spoljnih poslova da bi trebao da ode u Vašington na konsultacije. Kako su saopštili izvori, ako Rusija bude želela da Salivan napusti Moskvu, „moraće ga naterati da to uradi“.

Podsetimo, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je 16. aprila da je ruska strana posavetovala Salivanu da „ode u svoju prestonicu i obavi ozbiljne konsultacije“. Ruski MIP smatra da ambasadori Rusije i SAD u Vašingtonu i Moskvi treba da budu u svojim prestonicama radi analize situacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala