Kremlj: Zapad treba da prekine masovnu antirusku psihozu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Zapad treba da prekine sa masovnom antiruskom psihozom i konstruktivno vodi dijalog radi prevazilaženja nastalih nesuglasica, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Treba pozvati sve da se smire i prekinu sa masovnom antiruskom psihozom i da konstruktivno vode dijalog kako bi se prevazišle nastale nesuglasice“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara kako Kremlj ocenjuje situaciju na međunarodnoj areni, da li je u toku zaoštravanje odnosa Rusije sa drugim državama.

Portparol Kremlja je nazvao neosnovanim optužbe na račun Rusije za umešanost u eksplozije na skladištima municije u Češkoj.

„Te izmišljene, neosnovane optužbe naših čeških oponenata su nečuvene. One se ne mogu shvatiti, niti analizirati“, izjavio je Peskov.

Ruski zvaničnik se dotakao i povratka ruskog ambasadora Anatolija Antonova u Vašington. Po njegovim rečima, predsednik Vladimir Putin će doneti odluku tim povodom, onda kada bude bilo svrhe.

Peskov je podsetio da Rusija nije bila inicijator napetosti u odnosima sa Zapadom, ali uvek reaguje na neprijateljske poteze.

„Postoje određene posledice ovih neprijateljskih mera koje su bile donete protiv naše države. Postoje uzvratne mere koje realizuje naša država. Postoje i određeni kontakti, uključujući kontakte Patrušev-Salivan koji su bili juče, tokom kojih se razgovaralo o situaciji“, zaključio je Peskov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala