„Il-96 narušio vazdušni prostor Kolumbije“: Bogota izrazila protest Moskvi

© Sputnik / Ulьяna Solovьeva / Uđi u bazu fotografijaIl-78
Il-78 - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Kolumbije uručilo je protesnu notu ambasadoru Rusije u Bogoti jer je, kao su naveli, ruski avion Il-96 narušio vazdušni prostor ove južnoameričke države.
„Ministarstvo inostranih poslova u ime nacionalne vlade uručilo je zvanično saopštenje ruskom ambasadoru u Bogotu u kojem je izrazilo naš energični protest zbog situacije koju je izazvao ruski avion koji je 19. aprila narušio vazdušni prostor Kolumbije“, saopštila je ministarka na tviteru.

Blumova je navela da nije prijatno kada se situacije ponavljaju, kada ruski avioni ne poštuju uslove leta koje su odredile kolumbijske vlasti.

„Ambasadoru (Nikolaju) Tavdumadze je saopšteno o važnosti hitnog odgovora njegove vlade i potrebe garancija da se ozbiljna i sistemska kršenja vazdušnog prostora neće ponavljati“, dodala je ona.

Ranije je Ministarstvo odbrane Kolumbije saopštilo je da je podiglo lovce kako bi presreli ruski avion Il-96-400VPU koji je leteo iz Moskve i imao odobrenje za let iznad vode Kolumbije, ali su koordinate njegovog ulaska u vazdušni prostor ove zemlje bile drugačije od najavljenih.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala