Hrvati u redovima za vakcinu: Ovo je katastrofa, organizacija nula /video/

© AP Photo / Darko BandicRed za vakcinaciju u Zagrebu
Red za vakcinaciju u Zagrebu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Na Zagrebačkom velesajmu danas je nastavljena imunizacija građana protiv virusa korona uz velike gužve zbog zastoja u informacionom sistemu, a očekuje se da će vakcinu, najviše „Fajzerovih“, tokom dana primiti oko 4.500 ljudi.

Na tom punktu je juče imunizacija počela tek u 14 sati, iako su građani bili pozvani i u prepodnevnim terminima, što je kod mnogih izazvalo revolt.

Šef nastavnog zavoda „Dr Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar, rekao je za portal Indeks da se situacija sada stabilizuje i da nema dužih čekanja.

Jutrošnju gužvu Šostar pravda problemom sa informatičkim sistemom koji je trajao petnaestak minuta.

Problem je, kaže, i to što ljudi dolaze sat, pa čak i sat i po ili dva sata pre zakazanog termina za vakcinu, prenosi Tanjug.

Kao problem navodi i to što na vakcinu dolaze oni koji nisu pozvani, pa je kaže morao da zabrani vakcinacija bilo koga ko nema uput od porodičnog lekara ili poziv sa IT platforme.

rađani koji stoje u redu poprilično su nezadovoljni, a kao glavni razlog ističu lošu organizaciju.

Građani u redu za vakcinu su nezadovoljni:

„Ovo je sramota, organizacija je ne nula, nego katastrofa. Kud da mi odemo jedan od drugoga? Kažu da se pazimo da se ne zarazimo, a ovde ćemo dobiti koronu, jedni smo na drugima“, rekla je jedna gospođa iz reda za zagrebačku N1 tv.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala