Krajinović besneo, lomio reket i posle preokreta pobedio Italijana /video/

© AP Photo / Mark SchiefelbeinFilip Krajinović
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Filip Krajinović, 33. teniser sveta, plasirao se u osminu finala Srbija opena pobedom nad Italijanom Stefanom Travaljom – 7:5, 5:7, 6:3.

Krajinović, peti nosilac u Beogradu, uspeo je da prebrodi nervozu, vrati iz zaostatka i na kraju pobedi Italijana, te će za plasman u četvrtfinale igrati protiv sunarodnika Nikole Milojevića.

Od starta meča viđena je velika borba, Krajinović je pritiskao i ono što nije uspeo da iskoristi u šestom i osmom gemu, a to su brejk lopte na servis Travalje, jeste u dvanaestom kada je 63. teniser sveta servirao za taj-brejk.

Krajinović je iskoristio treću set loptu i posle 55 minuta igre došao je do vođstva, 7:5.

Drugi set odlično je krenuo po našeg takmičara, Filip je u šestom gemu oduzeo servis protivniku, potom je u narednom potvrdio brejk i došao je na gem do pobede, 5:2.

Međutim, od tog trenutka, pa narednih 45 minuta na terenu je postojao jedan teniser – Stefano Travalja. Krajinović je ispustio prednost brejka, potom je pretrpeo još jedan, te je od gotovog meča dopustio protivniku da se vrati i izjednači u setovima, 7:5, 5:7.

Vidno iznerviran srpski teniser je dobro iskalio bes na reketu.

​Ni odlučujući set nije dobro krenuo po Filipa. Nervozu sa kraja drugog perioda igre preneo je u treći set i činilo se da je veoma blizu poraza. Travalja je imao prednost brejka i sve u svojim rukama – 3:1.

Ipak, Krajinović je uspeo da u tim trenucima pronađe najbolji tenis, izađe iz krize, dobije pet gemova zaredom i prođe u narednu fazu Srbija opena – 7:5, 5:7, 6:3.

Od srpskih tenisera u utorak su na terenima Laslo Đere koji se sastaje sa Magerom i Miomir Kecmanović kome je protivnik Fakundo Bagnis.

Srbija open: Milojević opravdao pozivnicu, kraj za Troickog i Međedovića

Novak odgovorio Nadalu na opasku da je opsednut: Vatra postoji, ali...

Sputnjik na Novakovom treningu /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala