Američki general: Rusija hoće da oslabi potencijal SAD u svemiru

© Foto : Roskosmos / Oleg KotovStatelit u Zemljinoj orbiti
Statelit u Zemljinoj orbiti - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države smatraju da Rusija nastoji da oslabi potencijal Vašingtona u svemiru kako bi obezbedila prednost u budućim mogućim sukobima, izjavio je načelnik američke Svemirske komande general Džejms Dikinson.
„Rusija nastoji da oslabi svemirski potencijal SAD kako bi sebi obezbedila pobedu u budućim sukobima. Ruska vojska ostaje stvarna pretnja Sjedinjenim Američkim Državama i moćno sredstvo predviđeno da održi uticaj Rusije na države koje se nalaze oko nje“, rekao je Dikinson na saslušanju o oružanim snagama u američkom Senatu.

Prema njegovim rečima, Rusija na svoj svemirski program gleda kao na davnašnji primer ruskog vođstva na međunarodnoj sceni.

Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Američka obaveštajna zajednica: Rusija neće rat, ali i dalje glavna pretnja i protivnik

„Moskva je došla do zaključka da je postizanje i održavanje dominacije u svemiru presudno za ishod budućih sukoba, te stoga razvija sisteme za svemirske napade koji predstavljaju pretnju svemirskim objektima Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika“, dodao je Dikinson.

Zapadni političari periodično daju izjave o „ruskoj pretnji“. Moskva je više puta naglašavala da Rusija nikada neće napasti nijednu od zemalja NATO-a. Prema rečima ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, NATO vrlo dobro zna da Moskva ne planira nikoga da napada, već jednostavno koriste izgovor za raspoređivanje još tehnike i bataljona u blizini ruskih granica.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala