U Rusiji registrovan brzi test na kovid nakon vakcinacije

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaIzrada brzih testova za virus korona u laboratoriji "Skolkovo" u Moskvi
Izrada brzih testova za virus korona u laboratoriji Skolkovo u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Ruske kompanije „Rapid BIO“ (deo laboratorije „Skolkovo“) i „Avivir“ registrovale su prvi brzi test u Rusiji za otkrivanje antitela na virus korona nakon vakcinacije, prenosi agencija RBK.
Rezultat testiranja sa pouzdanošću od 96 procenata biće gotov za 15 minuta, a za analizu je potrebna samo jedna kap krvi. U „Skolkovu“ su naglasili da su reagensi za ispitivanje podešeni prvenstveno za vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).
Testovi za KOVID-19 u laboratoriji u Simferopolju - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Uskoro u Rusiji: Robot koji testira na kovid

Ranije je vicepremijerka Rusije Tatjana Golikova izjavila, da se u Rusiji protiv kovida vakcinisalo više od osam miliona ljudi.

Podsetimo, prva vakcina protiv virusa korona registrovana u svetu je ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju je razvio Institut „Gamaleja“. 

EpiVakKorona“ je druga od tri vakcine koje je Rusija registrovala. Vakcinu je proizveo Državni naučni centar virusologije i biotehnologije „Vektor“. Rusija ima još jednu registrovanu vakcinu – „KoviVak“ centra „Čumakov“.

Od početka pandemije u Rusiji se virusom korona zarazilo više od 4,7 miliona ljudi, više od 105 hiljada ljudi je umrlo, dok se njih oko 4,4 miliona izlečilo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala