Srbija open: Milojević opravdao pozivnicu, kraj za Troickog i Međedovića

© Sputnik / Luka NikolićSrbija open
Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Nikola Milojević i Viktor Troicki, srpski teniseri, imali su polovičan učinak na startu Srbija opena. Milojević je bio bolji od Federika Korije (2-0), dok je Troicki poražen od Marka Čekinata (0-2). Srpski vunderkind, Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u glavni žreb turnira pošto je izgubio od Fakunda Bagnisa (0-2).

Gotovo dva identična duela viđena su u prvim mečevima prvog kola Srbija opena, s tim što, nažalost, nisu oba Srbina prošla u osminu finala.

Milojević je za sat vremena i dvadeset minuta igre pružio sjajan otpor Argentinskom teniseru, tokom prve deonice viđena je velika borba na obe strane, ali je Srbin bio koncentrisaniji u ključnim momentima, te je sa prednošću ušao u drugi set (6:4).

U drugom setu je nastavio u istom ritmu, protivniku nije dozvolio nijedan gem, te je rutinski opravdao vajld kard koji su mu dodeli organizatori turnira na Dorćolu (6:0).

Troicki je s druge strane, poražen od Čekinata u 67 minuta igre, uspevši da osvoji pet gemova.

Italijan je poveo sa 3:0 u gemovima, da bi Troicki ponovo u šestom gemu pretrpeo brejk, te je bolje rangirani teniser bez većih problema osvojio prvi set (6:1).

U drugoj deonici je aktuelni selektor reprezentacije Srbije pokazao nešto bolju igru, ali ne i dovoljnu da ozbiljnije pripreti Marku Čekinatu. Italijan je iskoristio svoju jedinu brejk priliku, nasuprot Troickom, te je bez izgubljenog poena u desetom gemu osvojio meč (6:4).

Hamad Međedović, velika nada srpskog tenisa, poklekao je na poslednjoj prepreci za učešće na Srbija openu, pošto je poražen od Argentinca Fakunda Bagnisa sa 2-0 u setovima.

Sedamnaestogodišnji teniser iz Novog Pazara spasao je tri brejk lopte na startu meča, u narednom gemu pripretio sa dve, ali je izgubio svoj servis u trećem (2:1).

U četvrtom gemu prvog seta Hamad je sjajnom igrom vratio brejk i uveo meč u neizvesnost koja je trajala do sedmog gema kada je iskusni Argentinac okrenuo prednost u svoju korist (4:3).

Do kraja seta je Bagnis održao prednost i sa 6:4 završio prvu deonicu.

U drugom setu je mladi Srbin uspeo da dođe samo do dva gema, te je favorizovani teniser prošao u prvo kolo Srbija opena.

Sputnjik na Novakovom treningu /foto, video/

Kecmanović o „onoj“ izjavi: Nije se puno promenilo...

Rubljov se „osvetio“ Federeru, ali – prestigao je i Đokovića

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala