Ruske snage uništile terorističku bazu u blizini Palmire

© AFP 2023 / ABDULAZIZ KETAZSirijski grad Idlib
Sirijski grad Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Severoistočno od sirijske Palmire teroristi su napravili zakamufliranu bazu, gde su formirane grupe za terorističke napade; avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili su napad na ove objekte, saopštio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćeniha strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Karpov.
„Prema dobijenim informacijama, teroristi su napravili zakamufliranu bazu severoistočno od Palmire, gde su formirane borbene grupe za slanje i izvođenje terorističkih napada u različitim regionima zemlje, a takođe se proizvodile eksplozivne naprave ručne proizvodnje“, rekao je Karpov na brifingu.

Karpov je dodao da su nakon potvrde lokacije o ovim objektima avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na njih izvršili vazdušne napade.

Državljanka Sirije glasa na parlamentarnim izborima - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Sirija narednog meseca bira novog predsednika

„Kao rezultat (napada)... uništena su dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava“, precizirao je Karpov.

On je istakao i da teroristi u Siriji planiraju terorističke napade i napade na državne institucije u većim gradovima čiji je cilj destabilizacija situacije uoči predsedničkih izbora.

Prema njegovim rečima, teroristi se obučavaju u kampovima za obuku, koji se nalaze „na teritorijama koje ne kontrolišu sirijske vlasti, uključujući zonu El Tanf, koju kontrolišu Oružane snage SAD“.  

Pročitajte još:

  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala