Raketna paljba i izbegavanje napada: Piloti lovaca MiG-31BM u akciji iznad Tihog okeana /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaRad specijalista vazduhoplovne inženjerske službe u Primorju na lovcu MiG-31BM
Rad specijalista vazduhoplovne inženjerske službe u Primorju na lovcu MiG-31BM - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Posade lovaca-presretača MiG-31BM posebnog mešovitog vazduhoplovnog puka na severoistoku Rusije, u okviru kontrolne provere tokom zimskog perioda obuke, izvele su taktičke letačke vežbe nad Tihim okeanom.

Tokom vežbi su razvili tehnike vazdušne borbe, presretanja i poraza vazdušnih ciljeva, kao i izbegavanje napada lovaca uslovnog neprijatelja.

Piloti su poboljšali taktičke tehnike za vođenje bliske borbe u vazduhu, elemente manevrisanja sa velikim uglovima nagiba. Lansirali su rakete vazduh-vazduh na vazdušne ciljeve imitirajući avione „neprijatelja“.

Posebna pažnja posvećena je tehnici pilotiranja upotrebom ofanzivnih i odbrambenih manevara na različitim visinama. Taktičke tehnike su se izvodile na velikim, malim i izuzetno malim visinama.

Specifična karakteristika vežbi su bili zadaci presretanja i uništavanja vazdušnog cilja, koje su prvi put izveli mladi piloti eskadrile. Za njih su ove vežbe postale završna faza pripreme za dežurstvo u protivvazduhoplovnoj odbrani u zoni odgovornosti Tihookeanske flote.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala