Gojko Perović: Tražićemo da se napadači na Bogosloviju puste iz pritvora

© Sputnik / Nikola BižićOtac Gojko Perović
Otac Gojko Perović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Povodom hapšenja napadača na Cetinjsku bogosloviju rektor te ustanove Gojko Perović ističe da je od velike koristi to što nadležni rade svoj posao, ali da se međuljudski odnosi moraju relaksirati obustavom daljeg pritvora i tolerantnim odnosom prema optuženima u toku dalje istrage.

Cetinjani D.R. (20), P.V. (20), M.Č. (20), A.L. (22) i F.B. (20) uhapšeni su zbog sumnje da su, u noći između 14. i 15. aprila, ispred internata Bogoslovije vređali učenike i sveštenstvo koji borave i rade u toj ustanovi, na verskoj i nacionalnoj osnovi.

Iz Uprave policije je saopšteno da su osumnjičeni učenike i sveštenstvo pozivali na fizički obračun,„te su pokušali da uđu u objekat, ali u toj nameri nisu uspeli.“

Povodom hapšenja napadača oglasio se rektor Bogoslovije Gojko Perović koji kaže da je od velike koristi i „oštećenoj strani, kao i počiniocima ovog dela – to što nadležne institucije rade svoj posao kako treba“, prenosi In4S.

„U tom smislu očekujem da će se svaki segment ovog nemilog događaja ispitati do kraja i kako treba, radi opšteg dobra svih nas na Cetinju i u Crnoj Gori. Što se tiče pritvaranja ovih momaka, ja sam pozvan da ujutro, u svojstvu rektora Bogoslovije, dam izjavu pred tužiocem. U cilju iskazivanja naše dobre volje izneću stav škole da se ovi momci puste iz pritvora. Ovo tim pre što sam sa nekim od njihovih roditelja imao iskrenu i ljudsku komunikaciju, koja je posvedočila da oni saučestvuju sa našom nelagodom povodom ovih zbivanja, da im je žao i da se njihova deca kaju zbog svojih postupaka. Voleo bih da to bude stav svih aktera ovog incidenta“, kaže Gojko Perović.

On smatra da se međusobno ne isključuju ispitivanje svih okolnosti na profesionalan i pravni način od strane nadležnih institucija i zahtev da se uzdrmani međuljudski odnosi u krajnjoj meri relaksiraju, obustavom daljeg pritvora i tolerantnim odnosom prema optuženima u daljem toku istrage.

„Sve što doprinosi razmicanju ove magle koja je pala među nas kao ljude, prijatelje i komšije – u našem je primarnom interesu“, zaključio je Gojko Perović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala