„Bogati kradu ono što je narod stvorio, neću da ćutim, ako ovo prođe – kraj!“

© AP Photo / Joan MonfortAnder Erera, fudbaler Pari Sen Žermena (levo)
Ander Erera, fudbaler Pari Sen Žermena (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Ander Erera, fudbaler Pari Sen Žermena, prvi je igrač koji se oglasio povodom najave formiranja evropske Superlige, kojom bi tradicionalna elitna takmičenja starog kontinenta izgubila smisao. I, pogodio je u centar!
Bajern i Dortmund - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Nemci su jasni – glasno „ne“ američkom novcu

Grupa od dvanaest fudbalskih klubova iz Engleske, Italije i Španije, objavila je da će osnovati elitnu Superligu koja će okupiti najbogatije klubove Evrope, a sve u cilju finansijske koristi.

Na to je UEFA reagovala pretnjom suspenzijama, odlaganjem utakmica Lige šampiona i Lige Evrope, dok su negativan stav prema tome izneli i fudbalski savezi zemlja odakle dolaze ti klubovi.

Nemački giganti, Bajern i Borusija Dortmund već su se izjasnili da neće učestvovati u fudbalskom „zemljotresu“, dok se osnivači novog takmičenja i dalje nadaju da će im se priključiti i francuski Pari Sen Žermen.

Ako je suditi po objavi veznjaka aktuelnog francuskog šampiona, Andera Erere, „sveci“ neće biti deo ove „revolucije“. 

„Zaljubio sam se u fudbal, fudbal navijača. Navijača koji sanja da će moj dečački klub da se takmiči sa najvećima. Ako ova evropska Superliga prođe, tim snovima je kraj. Iluzija navijača timova koji nisu giganti da će moći da dele teren sa najvećima jednostavno će nestati. Volim fudbal i ne mogu da ćutim. Verujem u unapređenu Ligu šampiona, ali ne tako što će bogati da ukradu ono što je narod stvorio. A to je najlepši sport na planeti. Ja volim fudbal i neću da ćutim!“, naveo je Baskijac na Tviteru.

Murinjo dobio otkaz!

Američki novac u misiji razaranja fudbalske Evrope

„Zvezda je protiv, taj sistem vodi amerikanizaciji sporta“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala