Američki list na udaru kritika: „Krajnji cilj je normalizacija pedofilije. Da ih bude sramota“

© Foto : PixabayMediji - ilustracija
Mediji - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Pratite nas
Američki list „Njujork post“ našao se na udaru kritika nakon što je dvojici aktivista koji se zalažu za dekriminalizaciju incesta dao medijski prostor da iskažu svoj stav da roditeljima treba omogućiti da se venčaju sa svojom decom ukoliko je to „sporazumno“.

U tekstu objavljenom u subotu, Australijanac koji stoji iza međunarodne kampanje za dekriminalizaciju „sporazumnog incesta“ uporedio je svoje napore sa LGBT i pokretima za građanska prava.

Ričard Moris, koji podržava trenutnu pravnu bitku jednog Njujorčanina za sklapanje braka sa svojim detetom, navodno je podneo 130 peticija u znak podrške dekriminalizaciji incesta širom sveta i rekao za „Njujork post“ da je „ravnopravnost brakova prava stvar“.

„Čini se nepravednim koliko i zakon zbog koga su nekada homoseksualci završavali u zatvoru i zakon koji je sprečavao da se žene različitih rasa venčavaju“, tvrdi Moris.

U istom članku, „Njujork post“ je intervjuisao i Kita Pulmana, koji vodi blog u kojem podržava „pravo pristajanja odraslih da dele i uživaju u ljubavi, seksu, prebivalištu i braku bez ograničenja na pol, broj ili odnos učesnika“.

„Apsurdno je reći da odrasla osoba ne može pristati na brak sa svojim roditeljem“, izjavio je Pulman, ističući da odrasle osobe istih godina „mogu biti poslate u rat, preuzeti sedmocifreni dug, upravljati teškim mašinama, biti osuđen na smrt i pristati na seks sa pet stranaca“.

Pulman je zakone o incestu nazvao pokušajem da se „nekima uskrate njihova prava“.

Nekoliko korisnika društvenih mreža osulo je paljbu po „Njujork postu“ zbog davanja prostora aktivistima koji šire takve ideje, preneo je RT.

„Njujork post pomaže normalizaciji stvari koje apsolutno ne treba normalizovati“, glasi jedan od komentara.

Krajnji cilj je dekriminalizacija i normalizacija pedofilije i drugih ekstremnih devijantnih ponašanja“, smatra jedan Tviteraš.

Zašto, dođavola, dajemo prostora zagovornicima incesta?“, napisala je korisnica Tvitera i pozvala list da ukloni članak i izvine se, dok je republikanska kongresmenka iz Džordžije Mardžori Tejlor-Grin objavila:

„Ovaj odbojni članak samo govori o medijima ... Nije ni čudo zašto je svima loše od vesti. Da ih bude sramota“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala