Nastavlja se dominacija – Rusija ispisala istoriju u umetničkom klizanju /foto, video/

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaAnastasja Mišina i Aleksandar Galjamov, ruski reprezentativci u umetničkom klizanju
Anastasja Mišina i Aleksandar Galjamov, ruski reprezentativci u umetničkom klizanju - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Ruska reprezentacija u umetničkom klizanju osvojila je prvo mesto na Svetskom timskom trofeju održanom u Japanu, usput ispisavši stranice istorije tog takmičenja.

Rusija je osvojila ukupno 125 bodova, što je bilo više od drugoplasirane Amerike sa 110 i trećegplasiranog Japana, inače domaćina takmičenja, koji je imao 107 bodova.

View this post on Instagram

A post shared by Hod konьkom (@skategambit)

Podsetimo, Rusija je nedavno prekinula osmogodišnji post i na Svetskom prvenstvu u Stokholmu osvojila zlato, pored ostalih nagrada.

Prethodno su Anastasja Mišina i Aleksander Galjamov pobedili konkurenciju u slobodnom programu parova, dok su iza njih bili Aleksa Šimeka i Brendon Frejzer iz SAD, odnosno Riku Miura i Rijuči Kihara iz Japana.

Takođe, prvo mesto u slobodnom klizanju osvojila je Ruskinja Ana Šerbakova, koja je bila najbolja i u kratkom programu.

Neverovatna 17-godišnjakinja je osvojila 81,07 poena, što joj je rekord karijere, dok je druga bila predvodnica tima Rusije Elizaveta Tutkamiševa sa 80,35 poena.

Klizačica na Olimpijskim igrama sa ruskom zastavom. - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Moskva se ori zbog reakcija roditelja: „Deca nisu smela da kažu da su zlostavljana“ /video/

Što se muškaraca tiče, Mihail Koljada je bio treći u slobodnom programu sa 180,72 boda, dok je peto mesto zauzeo Jevgenij Semenenko. Koljada je bio peti u kratkom programu, dok je Semenenko zauzeo sedmo mesto.

Prethodno su ruski parovi Viktorija Sinicina i Nikita Kacapalov, odnosno Anatasja Mišina i Aleksander Galjamov, osvojili prvo mesto u plesu na ledu i klizanju u paru, čime je Rusija postala prva zemlja koja je u istoriji ovog takmičenja osvojila tri različite discipline.

Rusija je do trofeja došla dan pre završetka takmičenja, koje je planirano za 18. aprila. Cela manifestacija se održava u Osaki, a na njoj je učestvovalo šest reprezentacija.

View this post on Instagram

A post shared by Hod konьkom (@skategambit)

Rusija bez zastave i himne, ali sa prvim zlatom posle osam godina /video/

Istorijska pobeda: Ruske klizačice zauzele čitavo pobedničko postolje /video/

Putin ispunio želju dečaku: Klizanje sa predsednikom na Crvenom trgu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala