Putinova velika ljubav prema Sibiru: Predsednikove „avanture“ u ruskoj tajgi /foto, video/

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaOdmor predsednika Ruske Federacije V. Putina u Sibiru
Odmor predsednika Ruske Federacije V. Putina u Sibiru - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin zaista voli Sibir i prija mu da se tamo povuče na nekoliko dana, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Očigledno je da je dušom vezan za Sibir, zaista ga voli. S druge strane, on boravi i na Dalekom istoku, voli Soči i Krasnu Poljanu. Putin voli i Krim. Zato ima sklonosti ka širokoj geografiji u tom pogledu, ali zaista ipak preferira da se povuče u Sibir, zaista je tako“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“ tokom intervjua za novinara Pavla Zarubina.

Putin je krajem marta proveo vikend u Tuvi sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom. Vozili su se terencem i šetali po tajgi. Ministar odbrane je predsedniku pokazao svoju radionicu u kojoj mu je hobi izrađivanje raznih predmeta od drveta.

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin u Sibiru
Putinova velika ljubav prema Sibiru: Predsednikove „avanture“ u ruskoj tajgi /foto, video/ - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Vladimir Putin u Sibiru

Na dan svog rođendana 2014. godine, predsednik Rusije je prvi put uzeo slobodan dan i otišao u sibirsku tajgu. Tog dana je pešačio gotovo devet kilometara kroz planine.

Jedno od najupečatljivijih putovanja šefa Rusije bio je dvodnevni odlazak u Sibir u avgustu 2017. godine. Putin je tada boravio u zabačenoj tajgi gde je pecao na kaskadi planinskih jezera, kupao se, obilazio planinske reke na motornom čamcu, a takođe je i šetao na planinama.

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin u tajgi
Putinova velika ljubav prema Sibiru: Predsednikove „avanture“ u ruskoj tajgi /foto, video/ - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Vladimir Putin u tajgi

Predsednik je i 2019. godine, nekoliko dana uoči svog 67. rođendana, takođe bio u tajgi. Prema rečima Peskova, tamo je „uživao u jesenjoj prirodi“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala