Neredi ispred zgrade ruske ambasade u Pragu /foto/

© AP Photo / Petr David JosekZgrada ambasade Rusije u Pragu
Zgrada ambasade Rusije u Pragu - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Ispred zgrade ambasade Rusije u Pragu došlo je do sukoba učesnika antiruske protestne akcije i njihovih protivnika, prenosi „Češka televizija“.

Predstavnici građanske inicijative „Milion trenutaka za demokratiju“ došli su na protest sa antiruskim sloganima i transparentima. Oni su podržali odluku čeških vlasti da protera ruske diplomate. Kasnije je do zgrade ambasade došla grupa koja se protivi postupcima Praga. Posle toga započela je tuča. Na kraju je policija privela jednog učesnika tuče.

​Pre toga je na kapiju ambasade bačen kečap. Policija je privela sedam osoba.

Premijer Češke Andrej Babiš saopštio je u subotu da Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata.

Komentarišući nameru Praga da protera zaposlene u diplomatskoj misiji, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova primetila je da su Češkoj vrlo dobro poznate posledice takvih odluka. Ministarstvo je izrazilo protest i navelo da će preduzeti recipročne mere.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala