Nekadašnji srpski gigant radi punom parom: Za proizvode zainteresovani i Rusi

CC0 / Pixabay / Džemovi na polici
Džemovi na polici - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Pogoni nekadašnjeg požeškog giganta, fabrike „Budimka“ rade punom parom. Za njihove proizvode su, kako navode u kompaniji, zainteresovani i Rusi.

Nakon čuvenih marmelada na tržište su plasirani i voćni nektari u pakovanju od jednog litra, a planiraju se i manja pakovanja namenjena ugostiteljskim objektima.

„Budimka klasik program obuhvata voćne nektare od jabuke, breskve, višnje, pomorandže i mešanog crvenog voća, u pakovanju od jednog litra u staklenoj ambalaži. Sokovi su dostupni u trgovinama na teritoriji Zapadne Srbije, a nadam se da ćemo uspostaviti saradnju i sa tržištem Rusije jer postoji interesovanje za naše proizvode“, izjavio je za RINU direktor proizvodnje „Budimke“, Milan Kotarac.

Inače, zahvaljujući ovoj požeškoj kompaniji, poljoprivrednici konačno, nakon dugo godina imaju osiguran plasman onoga što proizvode. Voće i povrće uzgajano u ovom delu Srbije konačno ima sigurnog kupca.

„Od maja krećemo sa otkupom jagode, tako da pozivam sve poljoprivredne proizvođače na saradnju u sezoni pred nama“, dodaje Kotarac.

Tradicionalna receptura „Budimke“ zadržala se kod 10 proizvoda, dok je kod šest uvedena novina, pa će neki od proizvoda biti od čistog voća.

Fabrički pogoni, nakon godina provedenih u stečaju, otvoreni su početkom juna prošle godine, a od poljoprivrednika ovog kraja za svo to vreme otkupljene su velike količina voća, preneo je B92.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala