Most na Savi u Sremskoj Rači biće dugačak 1.310 metara /video/

CC0 / Pixabay / Auto-put
Auto-put - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Prva deonica auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine, a u okviru projekta gradi se i novi most na Savi u Sremskoj Rači, ukupne dužine 1.310 metara.

U pitanju je prvi auto-put koji će direktno povezati Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Republiku Srpsku, i spada u jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u okviru programa „Srbija 2025“, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tim povodom, ministar građevinarstva Tomislav Momirović objavio je na Instagramu snimak na kom se vide radovi na auto-putu Beograd-Sarajevo.

Podseća se da je Srbija prošle godine krenula u izgradnju prve deonice, od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini od 18 kilometara i dodaje da je vrednost investicije 220 miliona evra.

U okviru izgradnje ovog auto-puta u toku je i izgradnja novog mosta na Savi u Sremskoj Rači.

Most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na levoj i desnoj obali Save, dužine 530 metara i 450 metara i čelične konstrukcije nad rekom dužine 330 metara.

Radove na deonici Kuzmin-Sremska Rača, u okviru izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, izvodi turska firma „Tašijapi“ koja je nedavno dala obećanje da će radove završiti do kraja 2022. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala