Kijev gomila vojnu tehniku u naseljena mesta u Donbasu

© Foto : YouTube/Caucasus PostUkrajinski tenkovi T-72AMT se kreću ka Donbasu
Ukrajinski tenkovi T-72AMT se kreću ka Donbasu  - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Ukrajinska vojska je dopremila oko 150 jedinica naoružanja i tehnike u naseljena mesta koja kontroliše Kijev na liniji razdvajanja u Donbasu, saopštili su predstavnici samoproglašenih republika.
Oružane snage Ukrajine su postavile 133 protivtenkovske mine kod Merinke, blizu Donjecka i Dolomitnova, kod Gorlovke, u neposrednoj blizini kuća i puteva, izjavio je portparol policije Donjecke narodne republike.

U Luganskoj narodnoj republici su ranije izbrojali 23 jedinice naoružanja u predgrađima, između ostalog tri borbena pešadijska vozila BMP-2.

U februaru ove godine došlo je do zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

U Donbasu su na snazi dodatne mere za osiguranje primirja koje predviđaju: potpuni prekid vatre, zabranu raspoređivanja naoružanja u naseljenim mestima i upotrebu dronova.

Kontakt grupa za rešavanje situacije je od početka 2014. godine usvojila tri dokumenta kojim se preporučuju koraci za deeskalaciju konflikta, ali borbe se i dalje nastavljaju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala