Kecmanović o „onoj“ izjavi: Nije se puno promenilo...

© AFP 2023 / DAVID GRAYMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović je pred početak Srbija opena govorio o svom odnosu sa šljakom, novom treneru i planovima za nastavak sezone.

Dvadesetjednogodišnji Kecmanović je kao osmi nosilac turnira u prvom kolu slobodan, dok u drugom igra protiv pobednika duela Đere – Londero.

Srpski teniser je 2019. godine na Rolan Garosu imao izjavu koja je izazvala pravi „bum“ u srpskim medijima, a bila je negativno nastrojena prema šljaci, „začinjena“ jednom manjom psovkom.

U međuvremenu Kecmanović je pružio neke dosta bolje rezultate na toj podlozi, ali se njegov mentalni odnos prema njoj nije promenio.

„Pa, nije se puno promenilo... I dalje je ne volim, i dalje mi nije najomiljenija podloga, iako sam imao bolje rezultate nego ranije na šljaci. Mislim da sam se više prilagodio i da malo više pokušavam neke druge stvari, jer sam ranije pokušavao da igram kao na betonu ili travi. Mislim da mi je to dosta pomogli, ali sigurno da mi nije nešto draža nego ranije“, odgovorio je Kecmanović na pitanje Sputnjika.

Šta Miomir očekuje od turnira u Beogradu?

„Najviše očekujem da uživam dok sam ovde. Imam napokon vremena da budem malo kod kuće, da provedem vreme sa porodicom i prijateljima. Mnogo mi je drago što ću po prvi put moći da igram ATP turnir u Beogradu, tako da će mi sigurno to prijate za dalji nastavak sezone“, objasnio je Kecmanović.

Filip Krajinović i Novak Đoković tokom meča na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Đokoviću stižu nove „pretnje“ – iz Srbije /video/

Momak iz Beograda je nedavno krenuo da radi sa Davidom Nalbandijanom, bivšim argentinskim teniserom, nekada trećim igračem planete, ali on neće biti sa njim tokom turnira u Beogradu.

„Za sada mi je dosta pomogao u tom nekom razmišljanju na terenu: kako da gradim poene, kako da više razmišljam u poenu, kako da imam skroz drugačije razmišljanje koje sam ja imao pre toga - i o poenima i o udarcima i o raznim stvarima. Mislim da mi je tu najviše pomogao, time šta bi on uradio, kako bi on odigrao. Mislim da se to primećuje, iako nisam imao neke bolje rezultate (od tada), ali mislim da sam krenuo da idem u tom smeru i da razmišljam. Mislim da ću vremenom moći dosta da napredujem što se tiče toga“, podvukao je Kecmanović.

U drugoj polovini turnira Miomir bi mogao da se sastane sa Novakom Đokovićem.

„Novak je postigao gotovo nezamislivo, trudim se da ne razmišljam o tome. Trudim se da radim na stvarima koje mogu da unaprede moju igru i nadam se da ću ostvariti bar deo onoga što je postigao Novak“, zaključio je Kecmanović.

O velikom povratku tenisa u Srbiju, odnosno Beograd, za Sputnjik je nedavno govorio i direktor turnira Đorđe Đoković.

Španci: Novak Đoković – kao Pablo Eskobar /foto/

Đere ima jednu olakšicu u Beogradu, Sputnjiku otkrio koju

Lajović otkrio za Sputnjik šta ga brine pred nastup u Beogradu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala