„Hrabri“ ukrajinski ambasador podsetio Nemačku na nacističke zločine i zatražio pomoć

© aviavladZastava Ukrajine
Zastava Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Ambasador Ukrajine u Berlinu Andrej Meljnik pozvao je Nemačku da što pre i bez bilo kakvih uslovljavanja pomogne da njegova država uđe u NATO.
„Nemačka, posebno, kao država koja snosi istorijsku odgovornost za nacističke zločine protiv ukrajinskog naroda, mora da odigra ključnu ulogu u stupanju Ukrajine u NATO. I to što pre, bez ‘ali’ i ‘ako’“, izjavio je diplomata u intervjuu listu „Velt am Sontag“.

Po mišljenju Meljnika, samo brzo stupanje Ukrajine u NATO može sprečiti novi rat u Evropi.

„Ovo za nemačke uši može zvučati kao provokacija Putinu. Međutim, naprotiv: to će biti hladni tuš koji će ohladiti usijane glave u Kremlju“, izjavio je on.

Ambasador je pozvao nemačku Vladu da pruži veću podršku Ukrajini, između ostalog, da upozori Rusiju na „bolne posledice“ u slučaju invazije na teritoriju Ukrajine. Po mišljenju Meljnika, u takvom slučaju treba uvesti „međunarodni bojkot“ Rusiji, krivično je goniti pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu, uvesti „ekonomski embargo, pre svega, na uvoz sirovina i potpuno zamrznuti investicije“.

Ukrajinski ambasador u Nemačkoj je poznat po megalomanskim izjavama. Nešto ranije, ove nedelje, on je izjavio da Ukrajina može razmisliti o vraćanju nuklearnog statusa, ako je ne prime u NATO.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala