Grk sa tri „krađe“ nadmudrio Rusa u pravoslavnom finalu /video/

© AP Photo / Jean-Francois BadiasStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Stefanos Cicipas pobednik je Mastersa u Monte Karlu, nakon što je u pravoslavnom finalu u dva seta bio uspešniji od Andreja Rubljova - 6:3, 6:3. Brejk Grka u prvom, i dva u drugom bila su dovoljna da nokautira žilavog Rusa.

Dominirali su Grk i Rus u Kneževini tokom čitavog turnira, to se posebno odnosi na Andreja Rubljova koji je rutinski eliminisao Rafaela Nadala, poznatog po nadimku „kralj šljake„.

I činjenica je da nije moglo da bude bolje finale od pomenutog, kada su već Novak Đoković i Nadal (pre)rano ispali. Podsetimo, Nole je ispao od malo poznatog Britanca u trećem kolu, dok je Rafa izgubio od Rubljova u četvrtfinalu.

​Ipak, kada su Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov stigli do poslednjeg stepenika, jasno je da je na kraju samo jedan mogao da se popne na presto, a ta čast  ovoga puta pripala je grčkom teniseru.

Prethodno su u međusobnim duelima imali izjednačen učinak - po tri pobede. Pre dvoboja u Monte Karlu, odmerili su snage na Rolan Garosu 2020. godine, i tada je Grk izvojevao ubedljivu pobedu 3:0 u setovima. 

Filip Krajinović i Novak Đoković tokom meča na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Đokoviću stižu nove „pretnje“ – iz Srbije /video/

Cicipas je bolje otvorio susret na zemljanoj podlozi, mada je Rubljov već u prvog gemu imao 40:40, ali nije stigao do brejk lopte.

I već u narednom gemu Cicpas je „ukrao“ servis rivalu, te je do kraja prvog seta bez većih problema sačuvao sopstveni, što je bilo dovoljno za slavlje rezultatom 6:3.

​Nastavak je doneo slična dešavanja, samo što je ovoga put Grk brejknuo Rubljova u trećem gemu za vođstvo od 2:1. Do kraja su dvojica tenisera uspešno odrađivala posao na sopstvenu servu, ali je Cicipas u devetom gemu uspeo ponovo da napravi brejk, što je bilo dovoljno za titulu u Monaku.

Kokain, prevara, kazne, bekstvo – ko je „iznervirani“ Britanac koji je pokupio Đokovićev kajmak?

► Grk „osvetio“ Đokovića, a Rubljov zakazao „pravoslavno finale“ u Kneževini

► Lajović otkrio za Sputnjik šta ga brine pred nastup u Beogradu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala