Divac uz Džordana – za večnu slavu preminulih legendi

© AP Photo / Marcio Jose SanchezMajkl Džordan na komemoraciji Kobija Brajanta
Majkl Džordan na komemoraciji Kobija Brajanta  - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Vlade Divac i Majkl Džordan predstavljaće Patrika Baumana, odnosno Kobija Brajanta na ovogodišnjoj ceremoniji ulaska u Košarkašku kuću slavnih.

Košarkaška kuća slavnih u Springfildu, nazvana po osnivaču košarkaške igre, Džejmsu Nejsmitu, odaje priznanje onima koji dali veliki doprinos u razvoju i popularnosti košarke, a istovremeno predstavlja najkompletniju biblioteku ovog sporta, u cilju promocije i očuvanja istorije košarke.

Postojeći članovi Kuće slavnih biraju koga će da prate do scene pre njihovog govora, odnosno da predstavljaju posthumno, a kada se prihvataju članovi koji su preminuli, kao u slučaju Brajanta i Baumana, članovi porodica odlučuju o njihovom prezenteru.

Legendarni košarkaš Čikago Bulsa, koji je šest puta bio prvak NBA lige, pomogao je Vanesi Brajant da izađe na binu tokom komemoracije u čast njenog supruga prošle godine.

Brajanta su tokom igračke karijere novinari i navijači vrlo često poredili sa Džordanom koji je teško podneo smrt Crne mambe.

„Kada je Kobi Brajant poginuo, umro je i jedan deo mene“, rekao je Džordan.

„Svi su uvek želeli da upoređuju Kobija i mene, ali ja sam samo želeo da pričam o njemu. Mali brate, počivaj u miru“, rekao je on.

Stoga ne čudi da je Brajantova porodica odlučila da baš Džordan „uvede“ Kobija u kuću slavnih.

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac, predstavljaće naslednika Bore Stankovića na čelu FIBA 2003. godine, Patrika Baumana.

Švajcarski funkcioner i košarkaški trener na ovoj poziciji je ostao do svoje smrti, 2018. godine, pa će mu posthumno biti odata čast preko jednog od prvih Evropljana koji je zaigrao u NBA.

U Kuću slavnih će 15. maja ući i Tim Dankan, Kevin Garnet, Kim Malki, Barbara Stivens, Edi Saton i Rudi Tomjanović.

Bjelici je jedan poziv promenio karijeru, sada ide po titulu /foto/

Blam američke legende: „Gledao sam kako Divac igra za Hrvatsku“

Godinu dana od tragedije: Kobi je umro, ali je i dalje „živ“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala