Bugarin je ponovo ćutao, ali je Nadal prošao bolje od Đokovića

© AP Photo / Hamish BlairGrigor Dimitrov tokom meča sa Aslanom Karacevim
Grigor Dimitrov tokom meča sa Aslanom Karacevim - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Grigor Dimitrov, bugarski teniser, zaprepastio je svetsku javnost kada je prošle godine objavio da je pozitivan na virus korona tokom Adrija tura, a nepunih godinu dana kasnije ponovo se na terenu našao narušenog zdravstvenog stanja.

Danijel Evans i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2021
Britanac je imao „poseban motiv“ protiv Srbina: Novak me je iznervirao

Dimitrov je prošle godine bio specijalni gost Novaka Đokovića, organizatora Adrija tura, a cilj svega je bio pokušaj vraćanja normalnosti u život tokom pandemijskih i karantinskih okolnosti.

Dobra namera je dovela do katastrofe – turnir je suspendovan već drugog vikenda u Zadru pošto je Dimitrov bio pozitivan, a zaraza se proširila i na ostale učesnike.

Bugarin se tada suočio sa optužbama da je prikrivao svoje zdravstveno stanje i činjenicu da je osećao malaksalost i druge simptome virusa korona.

„Izvori bliski organizatorima Adrija tura saopštili su da je Dimitrov imao simptome virusa i tokom takmičenja u Zadru, gde je učestvovao na turniru, kao i u mnogim drugim sadržajima. Prethodno je bio u Beogradu, potom nakratko boravio u Bugarskoj, da bi osetio poteškoće od dolaska u Hrvatsku. Navodno je od početka turnira osetio malaksalost i slabost, odigrao je tako jedan meč i izgubio ga od Ćorića sa 4:1, 4:1, pre nego što je odustao pod izgovorom da ima povredu lakta. Dva puta je odbio da se testira, odbio i da ispuni određene medijske obaveze pravdajući se bolom u laktu, ali je nakon odustajanja otišao u Monte Karlo, gde je potvrđeno da je zaražen“, glasili su izveštaji iz juna 2020. godine.

​Tada je i njegov agent Georgi Stoimenov naveo da je Dimitrov napravio greške.

„Nismo održali nivo discipline, Grigor je veoma pogođen svime što se desilo“, naveo je Stoimenov.

Nove zdravstvene probleme Dimitrov je imao na turniru u Monte Karlu, ali ovoga puta nije bilo posledica za druge – kao što je to bio slučaj u Srbiji i Hrvatskoj.

Bugarin se posle meča sa Rafaelom Nadalom, koji je završen za svega 57 minuta, požalio na tegobe.

„Mučio sam se sa velikim problemom sa zubom. Nisam spavao niti jeo prethodnih dana i moraću odmah kod lekara“, naveo je Dimitrov.

Takmičenje je završio i krenuo sa lečenjem, Nadal je iz svega profitirao, što nije bio slučaj sa Đokovićem prethodne godine.

„Nisam znao za to, ništa mi nije rekao. To pokazuje koliko je dobar momak, dobar prijatelj“, naveo je Nadal.

​Sasvim sigurno je da ga Španac može nazvati prijateljem jer mu je čak i pomogao da lakše stigne do pobede, dok će Đoković, ali i njegov tim, odnosno ekipa koja je organizovala Adrija tur, pamtiti Dimitrova po „nedostatku discipline“, što je tokom cele prethodne godine bilo nametano kao Đokovićeva odgovornost, kao organizatora Adrija tura.

► Novak: Jako sam uzbuđen /video/

► Posle Đokovića i Nadal doživeo šok – a za sve je „kriv“ Rus!

► Zašto je Novak bio razočaran u svog trenera? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala