Amerika ne planira da pojača obuku ukrajinske vojske

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaAmerički vojni instruktori pre početka zajedničkih ukrajinsko-američkih vojnih vežbi u Ukrajini
Američki vojni instruktori pre početka zajedničkih ukrajinsko-američkih vojnih vežbi u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2021
Pratite nas
Evropska komanda SAD (USEUCOM) ne planira da vrši dodatnu obuku ukrajinske vojske, samo će nastaviti trenutne programe, saopštio je Sputnjiku predstavnik američke vojske.
„USEUCOM ne zna da ima nekih molbi iz Ukrajine o dodatnoj obuci sa naše strane. Mi redovno vršimo obuku vojske Ukrajine“, saopštila je agenciji major Monika Komo.

Predstavnica američke vojske je dodala da u okviru jačanja saradnje USEUCOM redovno, tokom cele godine, vrši obuku zajedno sa saveznicima i partnerima SAD.

„Jedan primer – predstojeće godišnje velike multinacionalne zajedničke vojne vežbe „Zaštitnik Evrope 21“, na čelu sa Kopnenim snagama SAD u Evropi i Africi“, dodala je Komo.

Ranije je na konferenciji za štampu premijer Ukrajine Denis Šmigalj saopštio da Kijev traži od SAD da proširi program obuke ukrajinskih vojnika.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala