Zaharova: Kijevski režim – uvezeni antiukrajinski hologram

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2021
Pratite nas
Kijevski režim ne uzima u obzir nacionalne interese Ukrajine i njenih građana, već predstavlja „uvezeni antiukrajinski hologram“, poručila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je tim rečima prokomentarisala dve vesti koje su se pojavile na medijima – da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao da bezbednost njegove zemlje, u dugoročnoj perspektivi, može samo da garantuje ulazak u NATO, ali i da je Kanada, zemlja koja je jedna od osnivača Alijanse, obustavila svoju misiju u Ukrajini zbog pandemije korona virusa.

„To je slika i prilika kijevskog režima. Tu nema ni nacionalnih interesa, ni državne politike, ni brige o svojim građanima – jedan najobičniji uvezeni antiukrajinski hologram“, napisala je ona na Fejsbuku.

Podsetimo, Zelenski je u nedavnom intervjuu za list „Telegraf“ izjavio da je neophodno omogućiti Ukrajini da uđe u NATO kako bi se osigurala njena bezbednost.

On je takođe rekao da gomilanje ruske vojske na granici sa Ukrajinom preti celokupnom demokratskom poretku.

Po tom pitanju su se oglašavali mnogi ruski zvaničnici, a stav Kremlja je da Ruska vojska ima pravo da se nalazi na kojoj god tački svoje teritorije, te da to ne treba nikoga da brine jer Rusija nikome ne preti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala