Potvrđeno pisanje Sputnjika: Vučić i Stefanović o „migovima“ iz Belorusije

© Izaslanstvo Odbrane pri Ambasadi RusijeMiG-29 u antonovu na aerodromu u Batajnici.
MiG-29 u antonovu na aerodromu u Batajnici. - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Nebojša Stefanović potvrdili su pisanje Sputnjika da su danas stigla dva „miga 29“ koje je Belorusija donirala Srbiji.

„Stigla su dva „miga 29“, uskoro stižu još dva i još mnogo toga“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na B92.

Stefanović je prethodno za RTS objasnio da su migovi u Srbiju stigli rasklopljeni jer se, kako je rekao, tako transportuju, a u narednom periodu biće u sastavu našeg Ratnog vazduhoplovstva.

On je istakao da je to deo dogovora predsednika Aleksandra Vučića sa predsednicima Rusije Vladimirom Putinom i Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i dodao da zahvaljujućim tim dogovorima Srbija ima impresivno ratno vazduhoplovstvo.

„Danas smo videli samo deo tih snaga. MI-35 helikoptere ste mogli da vidite koji su impresivna snaga naše zemlje i vojske, a tu su i MIG-ovi“, rekao je on i dodao da se radi na modernizaciji aviona „Orao“.

Stefanović je kazao da se koristeći naš Vojnotehnički institut, Jugoimoport SDPR i druge kompanije radi da se iskoristi znanje naših stručnjaka da se unapredi ono što Srbija proizvodi.

„Mogli ste da vidite i platforme Mali Miloš, i Veliki Miloš, Lazar i Pasars – i sve ono što je gađalo danas“, rekao je on i dodao da će u narednih godinu, dve još naoružanja koje se razvija biti prikazano.

Istakao je da je ponosan prikazanim na danas održanoj združenoj vežbi vojske i policije „Odgovor“ koja je izvedena u složenim meteo uslovima kao i na ocenu vežbe dobijenu od predsednika Srbije.

Govoreći o združenom dejstvu on je istakao da se sve više se menjaju okolnosti, pretnje postaju hibridne, i dodao da sve može biti bezbednosni izazov i pretnja.

„Važno je da su svi dobro uigrani u sadejstvu“, rekao je on.

Stefanović je ocenio da je važno da je naša vojska dobro opremljena i naoružana, da su vojnici dobro plaćeni, i dodao da su u ovom mesecu primili i značajno veću platu nego ranije, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala