Makron: Želim u skorije vreme da razgovaram sa Putinom

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2021
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da u skorijoj budućnosti želi da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako prenose mediji, ova informacija je saopštena nakon sastanka Makrona sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim tokom njegove zvanične posete Parizu.

„Predsednik Francuske i njegov ukrajinski kolega su razgovarali i sa nemačkom kancelarkom Aneglom Merkel putem vido-linka. Oni su konstatovali da su zaključci pariškog samita održanog 9. decembra 2019. godine i dalje aktuelni. U skorijoj budućnosti će predsednik Francuske obaviti pregovore sa Putinom“, navedeno je u saopštenju.

Ocenivši da je Donbas izuzetno složeno pitanje i da postoje veliki rizici od eskalacije tenzija, Makron je rekao i da je neophodno strogo poštovati Minske sporazume kako bi se pronašao put za političko rešavanje krize, dodaje se.

Kako su ranije preneli mediji, Zelenski, Makron i Merkelova su tokom trilateralnog sastanka pozali Rusiju da prekine gomilanje trupa kod ukrajinskih granica.

Naglasili su da je neophodna potpuna realizacija Minskih sporazuma s obe strane i istakli da će Nemačka i Francuska nastaviti sa svojim zalaganjima u normandijskom formatu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala