Slučaj „Recko“ zaprepastio srpski fudbal /video/

© Foto : RTV Focus Vranje/Printscreen/YoutubeDragan Recko Antić
Dragan Recko Antić - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2021
Pratite nas
Ne može bez cirkusa u napaćenom srpskom fudbalu i tačka! Trener Dinamo Vranja Dragan Antić Recko kažnjen je u martu zabranom rada u srpskom fudbalu u trajnju od 18 meseci, da bi u se sredinom aprila Recko oglasio i rekao da mu je kazna poništena. Mnogi su bili zatečeni njegovim pomilovanjem, ali se oglasio FSS i demantovao takve navode.

Na utakmici Dinama i Trajala iz Kruševca odigrane prošlog meseca Dragan Antić je vređao četvrtog sudiju pa mu je izrečena 18-mesečna suspenzija.

I kao grom iz vedra neba, Recko je na konferenciji za medije 15. aprila objavio da je suspenzija ukinuta.

„Mislim da su me Disciplinska komisija FSS kao i veliki broj članova sa vrha saveza drastično kaznili sa 18 meseci, kao da sam najveći neprijatelj države Srbije i kao da sam 'pobio' pola Kruševca“, poručio je Recko posle navodnog ukidanja suspenzije od strane FSS.

Trener Vranjanaca se potpuno normalno pripremao za utakmice svog kluba i dok je drakonska kazna bila na snazi.

Ipak, FSS se ekspresno oglasio posle ovakvih navoda šefa stručnog štaba Dinamo Vranja.

Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2021
Šta se dešava kada Lalatović ode na bolovanje? /video/

„Na osnovu Disciplinske prijave Direktora takmičenja Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije, Disciplinska komisija FS Srbije je odlučila da pokrene odgovarajući disciplinski postupak protiv Antić Dragana šefa stručnog štaba FK Dinamo iz Vranja, kao i na osnovu naloga Komisije za žalbe FSS iz odluke br. 24-535/1 od 13. aprila 2021. godine. Imajući u vidu da se radi o efikasnom postupku, a u cilju ekonomičnosti kao i potpune pravne sigurnosti prvostepeni disciplinski organ je Antić Draganu kroz ovu odluku naložio da dostavi pisano izjašnjenje najkasnije do utorka, 20. aprila 2021. godine do 17 časova. U konkretnoj pravnoj situaciji ova Komisija smatra da ima mesta primeni čl. 138 Disciplinskog pravila FS Srbije, te je u skladu sa tim, a pre donošenja odluke o kazni za Antić Dragana izrekla meru suspenzije koja podrazumeva zabranu vršenja funkcije na svim javnim utakmicama“, navedeno je u saopštenju krovne organizacije srpskog fudbala.

Pomenuti član 54 odnosi se na nesportsko ponašanje prema igraču svog ili protivničkog kluba, sudiji, fudbalskom radniku, rukovodstvima fudbalskih organizacija i gledaocima, za vreme utakmice, posle utakmice, na terenu i van njega, a uvezi sa fudbalskim sportom.

Jasno je da Recko Antić neće voditi Vranjance u narednom meču, suspenzija od 18 meseci ostaje na snazi, a on je sada ponovo na potezu, s obzirom na to da je dobio rok do 20. aprila da se se izjasni u pisanoj formi.

​Suma sumarum, slučaj „Recko“ zaprepastio je napaćeni srpski fudbal, potvrdivši da u njemu vlada pravi cirkus i da je sve moguće, pa čak i da jedan trener sazove konferenciju na kojoj će poručiti daj e pomilovan, a onda protiv njega bude pokrenut disciplinski postupak. 

► E, to je Zlatan – spasao Zvezdu, a sebe „zakopao“

► Bomba iz Italije uzdrmala Zvezdu: Stanković pregovarao sa Sampdorijom, u sve je uključen i Mihajlović

► Jagodina i Borac bez miliona zbog nameštanja, kazne i za Zvezdu i Novi Pazar

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala