E, to je Zlatan – spasao Zvezdu, a sebe „zakopao“

© AP Photo / Darko VojinovicZlatan Ibrahimović pred meč Zvezde i Milana
Zlatan Ibrahimović pred meč Zvezde i Milana - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2021
Pratite nas
Zlatan Ibrahimović, proslavljeni švedski reprezentativac, suočava se sa potencijalnom trogodišnjom suspenzijom koja bi značila kraj njegove fudbalske karijere.

Jedan od najboljih napadača sveta, učinio je sjajan gest pošto je tražio da se Crvena zvezda ne kazni žestoko zbog toga što je neimenovano lice uputilo niz uvreda na njegov račun na stadionu „Rajko Mitić“ na utakmici srpskog šampiona i Milana u nokaut fazi Lige Evrope.

Sada se Ibra našao u situaciji da njemu preti daleko ozbiljnija kazna koja bi mogla da ugasi nade roso-nera da još koju godinu uživaju u sjajnim partijama legendarnog fudbalera.

Švedski portal „Aftonbladet“ navodi da Zlatan preko svoje kompanije Announ AB poseduje 10 odsto akcija Betharda, onlajn kladionice čije je sedište na Malti.

U tekstu se takođe navodi da je Švedska fudbalska asocijacija svesna ovog problema već tri godine i da je to bio razlog zbog kojeg Ibrakadabra nije pozvan na Svetsko prvenstvo 2018. godine, iako se 2016. povukao iz reprezentacije do njegovog povratka prošlog meseca.

Njegovo učešće u vlasništvu nad kladionicom moglo bi da ga košta trogodišnjom zabranom bavljenja fudbalom, ili nekom drugom žestokom kaznom, jer aferu prate i FIFA i UEFA po čijim pravilima igračima nisu dozvoljeni finansijski interesi u kompanijama za kockanje.

Kada je priča prvobitno izašla na videlo u martu 2018. godine, generalni sekretar švedskog Fudbalskog saveza Hakan Sjostrand je rekao:

„Prema FIFA propisima i etičkom kodeksu, nijedan igrač ne može direktno ili indirektno posedovati akcije u kladionicama“.

Kada su mu se iz Aftonbladeta obratili tokom prošle nedelje povodom povratka Ibrahimovića u nacionalni tim, Sjostrand je rekao da ne spekuliše o mogućim sankcijama.

„Ali naravno, treba insistirati na jasnoći FIFA pravila, pošto ima puno dvosmislenosti u načinu na koji se mogu tumačiti“.

U mejlu izvršnog direktora Betharda, Erika Šarpa, navedeno je da su to pitanja koja treba postaviti FIFA.

„Imamo dogovor sa Zlatanom koji ćemo slediti i ako se pojave problemi, mi ćemo to rešiti zajedno s njim“.

FIFA i UEFA odbile su da daju komentar za švedski portal.

Ova vest dolazi uoči isteka Ibrahimovićevog ugovora sa Milanom, a prema dostupnim informacijama ovih dana bi trebalo da bude potpisan novi ugovor koji će trajati do juna 2022. godine.

Kralj „pokorio“ tzv. Kosovo, sledi sportsko-politički rat sa Španijom

Da li Švedska dobija novog kralja?

Zlatan objasnio zašto voli Novaka /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala